Paasbrunch 2011

Paasbrunch, zaterdag 23 april 2011

Een enkele keer valt Pasen laat in het jaar. Dit heeft te maken met een ooit gemaakte afspraak, vele eeuwen geleden, om de Paasdatum vast te stellen op de eerste zondag ná de eerste volle maan óp of ná het begin van de lente (21 maart).
Pasen valt daardoor op zijn vroegst op 22 maart en op zijn laatst op 25 april.

Doordat Pasen dit jaar laat viel, op 24 en 25 april en het weer veelbelovend uitzag, kwam bij enkele leden het idee op om eens een Paasbrunch te organiseren op de zaterdag vóór Pasen. Enthousiaste vrijwilligers en bak grage dames waren gauw gevonden. Dit clubje zorgde samen voor een goed verzorgde brunch met allerlei broodjes, soep, cakes en hartige taarten. Ook warme, hartige hapjes stonden op het menu en aan drankjes was er geen gebrek. Uiteraard waren er de Paaseieren in diverse varianten. Het weer was ideaal. Heerlijk warm en droog. Precies zoals we gehoopt hadden, want nu konden de tafeltjes en stoelen buiten worden gezet. Parasols werden aangedragen vanuit verschillende tuinen, tafeltjes werden gezellig gedekt. Binnen stond het buffet met de hapjes en drankjes, waar een ieder z’n bordje zo vaak kon vullen als hij wilde. Het werd uiteindelijk een gezellig tuinfeest. De reacties van de deelnemers waren uitbundig. Leuk voor de initiatiefnemers want die hebben er heel erg hun best voor gedaan.

Het was de eerste Paasbrunch voor de vereniging, en een evenement die zeker voor herhaling vatbaar is. Dank aan het bestuur en aan het clubje vrijwilligers.

Foto’s paasbrunch 2011