Informatie nieuwe leden

Informatie voor nieuwe leden (versie mei 2014)

Bestuur en leden van Volkstuindersvereniging “De Amateurtuinder ” heten u hartelijk welkom als lid. Hierbij ontvangt u de nodige informatie om u alvast een beetje wegwijs te maken.

Onze vereniging beschikt over ca. 100 tuinen op het sportcomplex Bakestein. De meeste tuinen hebben een oppervlakte van ca. 200 m2, maar er zijn ook een klein aantal tuinen van 100 m2. Vroeger waren de meeste tuinen in gebruik als groentetuin, maar de laatste jaren reserveren steeds meer leden een deel van hun tuin voor (snij)bloemen. Het zelf kweken van groente, bloemen en fruit is een plezierige bezigheid die veel voldoening geeft.
De vereniging beschikt over een eigen In- en Verkoopcommissie waar u tegen gereduceerde prijzen allerlei tuinbenodigdheden kunt kopen: tuinaarde, potgrond, compost, korrelmest, gereedschap, diverse zaden en milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen. Al onze leden ontvangen een paar keer per jaar bestellijsten voor divers plantgoed, zoals groenten voor buiten en voor de kas, eenjarige bloemen, aardbeienplanten, fruitbomen, struiken en chrysantenstekken. Tegen een geringe vergoeding kunnen freeswerkzaamheden worden verricht.
Alle leden van de vereniging zijn automatisch lid van het Algemeen Verbond van Volkstuindersverenigingen in Nederland. Dit lidmaatschap is inclusief het tuin-informatieblad “De Tuinliefhebber”, dat u vier keer per jaar krijgt toegezonden.

Als lid bent u iedere zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur welkom om tegen een kleine vergoeding een kopje koffie te drinken in het grote verenigingsgebouw. Dat is een goede manier om kennis te maken met de andere leden van onze vereniging. De verkoopruimte van de In- en Verkoopcommissie is dan geopend voor de verkoop van diverse tuinartikelen. Ook het bestuur is aanwezig voor al uw vragen.

Wat u ook moet weten

Openstelling van het tuinenpark
Tussen 1 april en 1 november is het toegangshek tussen 9.00 en 17.00 uur geopend voor leden en bezoekers. Na 17.00 uur sluit ieder die het tuinenpark verlaat het hek achter zich. Zo kunnen wij er zeker van zijn dat er ’s nachts geen ongewenst bezoek binnen komt. In de wintermaanden blijft het hek overdag gesloten.

Sleutels

Alle leden krijgen een sleutel in bruikleen. Deze sleutel past op:

– het toegangshek
– het toilet links van de kantine, dat het hele jaar gebruikt kan worden.
– de schuilruimte van het Theehuis (is het kleine verenigingsgebouw op de tweede rotonde).
U kunt deze ruimte ook ’s winters gebruiken, maar het water van het keukentje wordt dan wel afgesloten in verband met bevriezingsgevaar.
– U heeft geen sleutel nodig voor de toiletten en de was- en spoelruimte van het kleine verenigingsgebouw. Maar zodra er kans bestaat op nachtvorst worden deze ruimten afgesloten.

De waarborgsom van de sleutel bedraagt € 50,=.
Bij beëindiging van uw lidmaatschap ontvangt u de waarborgsom weer terug zodra u de sleutel heeft ingeleverd.

Toiletten en drinkwater
Op het terrein zijn op twee plaatsen toiletten en drinkwater:

– achter de linkerdeur in het grote verenigingsgebouw;
– aan de achterkant van het Theehuis.
EHBO-trommels
Op het terrein zijn twee EHBO-trommels die door alle leden zijn te gebruiken:
– in de ruimte voor de damestoiletten (grote verenigingsgebouw)
– in het Theehuis (is het kleine verenigingsgebouw op de tweede rotonde) rechts van het aanrecht.

Kraan voor gietwater
Op alle tuinen is een tappunt aanwezig waar u in het seizoen gratis gefilterd slootwater kunt tappen voor het begieten van de tuin. Dit is geen drinkwater! Voor dit tappunt ontvangt u een speciale kraan in bruikleen tegen een waarborgsom van € 30,=. Bij beëindiging van uw lidmaatschap ontvangt u de waarborgsom weer terug wanneer u de kraan inlevert. Het bijbehorende koppelstuk wordt uw eigendom en kost € 3,50. De kraan moet ’s winters altijd vorstvrij en halfgeopend bewaard worden!! U kunt de kraan ’s winters het beste mee naar huis nemen.

Afval
De leden van onze vereniging zijn verplicht om hun tuinafval op de tuin te composteren. Ieder lid moet daar op de tuin een gelegenheid voor hebben. Dat kan een zelfgebouwde container of een composthoop zijn, maar natuurlijk ook een plastic compostvat.
Onkruiden die zaad bevatten en onkruid dat zich door wortels verspreidt, kunt u gooien op de grote groene containers. Dit geldt ook voor zieke planten en snoeihout.
Uw overige afval kunt u kwijt in de kleine containers die bij de grote groene containers staan. Uw grof vuil (hout, meubels, kisten, e.d.) dient u zelf af te voeren.

Parkeren
Wilt u zich aan de regel houden dat parkeren op het tuinenpark niet is toegestaan?
U kunt laden en lossen op het park, maar het is niet toegestaan om op de paden te rijden! Op het eerste deel blijft de auto op de rotonde staan, voor het tweede deel kunt u de auto even parkeren op de tweede rotonde na de brug.
Na het laden en lossen parkeert u de auto buiten het hek op de parkeerplaats.
Op zaterdagen kunt u tot 12.00 uur parkeren op de rotonde voor het verenigingsgebouw.

 

 

error

Volg ons via:

  • Facebook