Van tuin tot tafel

Pesto van zevenbad

Zevenblad, ook wel bekend als Aegopodium podagraria, is een veelzijdig en gemakkelijk te vinden wild kruid dat vaak als onkruid wordt beschouwd. Maar in de keuken kan het een waardevol ingrediënt zijn. Deze pesto van zevenblad is niet alleen heerlijk fris en groen, maar ook een geweldige manier om van dit overvloedige kruid te genieten. Het is een perfect voorbeeld van hoe we in harmonie met de natuur kunnen leven, door gebruik te maken van wat ze ons schenkt. Voeg deze smakelijke pesto toe aan pasta, smeer het op een sandwich of gebruik het als dip – de mogelijkheden zijn eindeloos

Ingrediënten 

  • Zonnebloemolie
  • 100 gram walnoten
  • 100 gram oude kaas
  • 200 gram zevenblad (een mandje vol)
  • Peper en zout

Pel de walnoten. Was het zevenblad en snijd het zeer fijn. Rasp de kaas. Maak eerst het zevenblad met de olie in een blender fijn. Doe erna de geraspte kaas en walnoten erbij. Voeg voldoende olie en/of water bij tot het smeuïg wordt. Laat het mengsel ongeveer 30 minuten rusten. Serveer met een blaadje zevenblad als garnering. Lekker op toast of door de tagliatelle.